09 586 4130 (Klaukkala),
050- 304 55 55 (Kerava),
045- 116 1619 (Espoo)
tai ota yhteyttä »

Kiropraktiikka blogi

Kukaan ei ole liian vanha hyötyäkseen kiropraktisesta hoidosta »


Kiropraktikko Kalle Hietanen: Kiropraktiikka ja golf »


Kiropraktiikka ja migreeni: Kiropraktikko voi auttaa »


Kiropraktikko Tero Nikulainen: Mihin olet valmis terveytesi puolesta? »


Niska- hartiakivut ja kiropraktiikka »


Kiropraktikko vastaa: Miten eroon niskakyhmystä? »


Mitä on kiropraktiikka? »


Kiropraktiikasta merkittävää hyötyä selän ja selkärangan hoidossa »


Tenniskyynärpää? Kiropraktikko voi auttaa! »


Kiropraktiikka, pään etukanto ja huonot työasennot »


Niska- hartiakivut ja kiropraktiikka

Kiropraktikko Tero Nikulainen_Klaukkala_Espoo_Leppävaara.jpg

Oletko huomannut pääsi painuvan eteenpäin kun työskentelet tietokoneesi ääressä? Tuntuuko, että hartiat painavat ja kädet puutuvat? Päähän sattuu, niskaa jomottaa? Et ole yksin.

Niska- hartiaseudun vaivoista kärsii noin neljännes yli 30-vuotiaista miehistä ja noin 40% naisista. Yksi syy tähän on pään etupainoinen asento kiitos yleistyneen tietokoneen ja älypuhelimen käytön.

Keskikokoisella henkilöllä pää painaa noin 5-6 kg. Tällaisen painon kannattelu väärässä asennossa rasittaa yläselän ja niskan lihaksistoa jolloin keholle jää vähemmän energiaa suorittaa muita toimintoja. Tämä voi johtaa niskan liikelaajuuden vähenemiseen, väsymykseen, lihaskipuun, käsien puutumiseen, päänsärkyyn tai vaikkapa huimaukseen.

Pään etukanto vaikuttaa myös keuhkojesi toimintaan ja esim. olkanivelten liikelaajuuteen eli pään oikealla asennolla on merkitystä terveydellesi yleisestikin, ei vain niska- hartiaseudun hyvinvoinnille.

Jos haluat itse kokeilla, kuinka pään asento vaikuttaa kehosi toimintaan, kokeile seuraavia testejä. Seiso niin ryhdikkäästi kuin voit. Tuo molemmat kätesi sivukautta ylös korviesi viereen, laske kädet alas. Nyt työnnä päätäsi reilusti eteenpäin ja yritä tuoda kätesi sivukautta korviesi viereen. Huomaatko eron?

Seiso taas ryhdikkäästi ja vedä keuhkot niin täyteen ilmaa kuin saat. Toista sama kun olet työntänyt pääsi taas niin eteen kuin pystyt. On helppo kuvitella mitä kehon toiminnalle tapahtuu, jos pääsi on eteenpäin työntyneenä päivästä toiseen ja kehosi ei voi toimia optimaalisella tavalla.

Kiropraktikko on erikoistunut tutkimaan ja korjaamaan ryhdissämme olevia vääristymiä. Kiropraktisen hoidon ja oman aktiivisuuden kautta on mahdollista lisätä niskasi liikelaajuutta, parantaa ryhtiä, vahvistaa lihaksia, vähentää oireita ja saada enemmän energiaa.

Kirjoittaja on kiropraktikko Tero Nikulainen