09 586 4130 (Klaukkala),
050- 304 55 55 (Kerava),
045- 116 1619 (Espoo,
Tero),
040- 662 0211 (Espoo,
Atte)
tai ota yhteyttä »

Kiropraktiikka blogi

Kukaan ei ole liian vanha hyötyäkseen kiropraktisesta hoidosta »


Kiropraktikko Kalle Hietanen: Kiropraktiikka ja golf »


Kiropraktiikka ja migreeni: Kiropraktikko voi auttaa »


Kiropraktikko Tero Nikulainen: Mihin olet valmis terveytesi puolesta? »


Niska- hartiakivut ja kiropraktiikka »


Kiropraktikko vastaa: Miten eroon niskakyhmystä? »


Mitä on kiropraktiikka? »


Kiropraktiikasta merkittävää hyötyä selän ja selkärangan hoidossa »


Tenniskyynärpää? Kiropraktikko voi auttaa! »


Kiropraktiikka, pään etukanto ja huonot työasennot »


Kiropraktiikka ja migreeni: Kiropraktikko voi auttaa

Migreeni.jpg

Kiropraktikko Tero Nikulainen
Klaukkala ja Espoo

 

Kiropraktiikka ja migreeni

Migreeneistä kärsivät tietävät, että kohtauksen aiheuttama kipu voi olla lamaannuttava, tehden jokapäiväisistä asioista jopa mahdottomia suorittaa. Kiropraktiikka saattaa olla tähän ongelmaan tehokas, lääkkeetön vaihtoehto.

WHO:n mukaan vuositasolla miehistä 6-8% ja naisista 15-18% kärsii migreeneistä. Naisilla migreenin suurempi esiintyvyys selittyy hormonikierrolla, mikä on yksi yleisimpiä migreenikohtauksen laukaisijoita.

Kaikkia migreenikohtauksen aiheuttavia tekijöitä ei vielä tunneta, mutta kohtaus saa alkunsa sähkökemiallisena muutoksena aivorungossa. Täältä alkunsa saava kolmoishermo, joka on vastuussa kasvojen alueen tuntohermotuksesta sekä verenkierron säätelystä, vaikuttaa aivokalvojen pinnalla oleviin verisuoniin ja migreenikohtaus saa alkunsa. Toisin kuin aiemmin on ajateltu, migreenikohtaus ei ole kuitenkaan verisuonista johtuva tapahtuma, vaan verisuonten laajeneminen on enemmänkin sivuvaikutus itse migreenikohtauksesta.

Migreenillä voi olla useita aiheuttajia aina kirkkaasta valosta ruokayliherkkyyteen. Myös rangan liikehäiriöt, varsinkin yläniskassa, voivat vaikuttaa migreenin esiintyvyyteen. Kiropraktikko on koulutettu tutkimaan ja hoitamaan rangassa esiintyviä liike- ja toimintahäiriöitä ja voi olla suureksi avuksi, jos kärsit migreeneistä.

Tutkimus, missä 83 potilasta 127:stä sai kiropraktista hoitoa osoitti että hoidolla oli selkeä hyöty migreenioireiden tiheyteen, kestoon ja lääkkeiden tarpeeseen. (J Manipulative Physiol Ther 2000;23:91)

Samoin kahdeksan viikkoa kestänyt tutkimus, mihin osallistui 218 henkilöä osoitti, että kiropraktiksella hoidolla pystyttiin vähentämään 40% migreenikohtauksia. Lisäksi tutkijat totesivat, että ”toisin kuin lääkehoidossa, kiropraktisessa hoidossa ei ilmaantunut sivuvaikutuksia. Kiropraktiikkaa pitäisi ehdottomasti suositella potilaille jotka kärsivät migreeneistä”. (J Manipul Physiol Ther 1998;21:511-19)

Kiropraktiikka on turvallinen hoitomuoto, jota käyttävät miljoonat ihmiset ympäri maailmaa joka päivä. Jos tunnet kärsiväsi jostain oireesta tai haluat parantaa kehosi kokonaisvaltaista toimintaa, ota yhteyttä lähimpään kiropraktikkoon.

Katso myös:
-Ohessa video, missä kerron lisää miten kiropraktiikka voi vaikuttaa pääkipuihin>

-Kiropraktikkotv.fi:ssä voit tutustua iloisiin kokemuksiin, miten ihmiset ovat saaneet apua kiropraktiikasta apua migreeniin>

-Kiropraktikot.fi:stä löydät paljon tietoa kiropraktiikasta ja sen hyödyistä.

Kirjoittaja on kiropraktikko Tero Nikulainen, Uudenmaan kiropraktikkokeskus. Tero ottaa vastaan Klaukkalassa ja Espoossa.