09 586 4130 (Klaukkala),
050- 304 55 55 (Kerava),
045- 116 1619 (Espoo)
tai ota yhteyttä »

Kiropraktiikka blogi

Kukaan ei ole liian vanha hyötyäkseen kiropraktisesta hoidosta »


Kiropraktikko Kalle Hietanen: Kiropraktiikka ja golf »


Kiropraktiikka ja migreeni: Kiropraktikko voi auttaa »


Kiropraktikko Tero Nikulainen: Mihin olet valmis terveytesi puolesta? »


Niska- hartiakivut ja kiropraktiikka »


Kiropraktikko vastaa: Miten eroon niskakyhmystä? »


Mitä on kiropraktiikka? »


Kiropraktiikasta merkittävää hyötyä selän ja selkärangan hoidossa »


Tenniskyynärpää? Kiropraktikko voi auttaa! »


Kiropraktiikka, pään etukanto ja huonot työasennot »


Kukaan ei ole liian vanha hyötyäkseen kiropraktisesta hoidosta

kiropraktiikka.jpg

Kukaan ei ole liian vanha hyötyäkseen kiropraktisesta hoidosta


Kiropraktiikan rikkaus on se, että ei ole yhtä kiropraktista hoitoa, jota suoritettaisiin kaikille potilaille. Erilaisia mahdollisia hoitotekniikoita on satoja, joita käytetään tilanteen mukaan ottaen huomioon potilaan ikä, kunto, aiemmat kirurgiset toimenpiteet ja sairaudet. Esimerkiksi osteopenia (alkava luukato) tai osteoporoosi (luukato) eivät siis ole itsessään mikään este kiropraktiselle hoidolle. Hoitotavat valitaan aina tapauskohtaisesti ja tarkkaan harkitusti.
Alla on käsitelty muutamia asioita millä tavoin kiropraktinen hoito voi auttaa ikääntyvää ihmistä.

1) Lieventää/poistaa kipua ilman lääkkeitä
Kiropraktiikka on tehokkain ja turvallisin terveyden huollon joka keskittyy hoitamaan selkärankaan liittyviä ongelmia. Tulehduskipulääkkeet ja kipulääkkeet ainoastaan lieventävät oireita eivätkä poista varsinaista syytä. Puhumattakaan ikävistä sivuvaikutuksista.
Ikäihmisillä saattaa olla monestikin jo useita eri lääkkeitä moniin eri vaivoihin. Kehoon kohdistuva kemiallinen kuormitus on jo kova. Lääkärissä saatetaan hyvin helposti kiireessä tarjota selkäsärkyyn vain särkylääkkeitä ja toivotaan että vaiva paranisi itsestään ajan kanssa. Henkilön terveyden kannalta on iso asia mikäli vaivasta päästään eroon ilman lääkkeitä.


2) Parantaa motoriikkaa jolloin esimerkiksi riski kaatua vähenee
Kiropraktinen hoito parantaa nivelpinnoista lähteviä liikeaisti- tuntemuksia ja parantaa siten hermotusta lihaksistoon. Nämä ovat eritysien tärkeitä asioita vanhukselle jonka liikkuminen ja reaktiokyky on jo ennestään heikentynyt.
Vanhuksilla tasapainoon liittyvät ongelmat saattavat johtua esimerkiksi kaularangan alueen kulumiin liittyvistä tai tapaturmaperäisistä vammoista. Kaularangan alueella sijaitsee paljon mekanoreseptoreita, jotka aistivat liikettä ja asentoa ja viestittävät tätä tietoa aivoihin, tasapainokeskukseemme. Ikääntyessä mekanoreseptoreiden toiminta heikkenee mikä johtaa huonompaan kehon aistimukseen ja liikekontrolliin. Tällöin joudumme turvaamaan enemmän näköaistiin jotta tiedämme missä raajamme liikkuvat tai missä asennossa kehomme on. Koska ikääntyessä myös näköaisti heikkenee, kompensoimme sitä ja pidämme jalat leveämmällä kuin normaalisti. Askelista tulee usein myös epärytmisiä ja eri pituisia. Parantamalla mekanoreseptoreiden viestiä kiropraktiikka voi auttaa parantamaan esimerkiksi alaraajojen liikettä, kontrollia ja koordinaatiota.3) Selkärangan ja raajojen liikkuvuuden parantaminen / terveyden ja elämänlaadun parantaminen

Kiropraktiikka ei pelkästään lisää selkärangan liikkuvuutta vaan myös raajojen. Liikkuvuuden parantamisella saattaa olla monia positiivisia vaikutuksia ihmisen arkielämään. Joillekin liikkuvuuden lisääntyminen saattaa helpottaa esimerkiksi lastenlasten nostamista syliin. Toiselle kasvimaan kuokkiminen ei olekaan enää niin tuskaista. Vastaanotolla usein kuullut seuraavia iloisia lausahduksia: ’Olo on mainio, voin nukkua läpi yön’ tai ’Nyt voin puuhailla puutarhassa’ tai ’Minulla on enemmän energiaa’.

Kiropraktiikka on enemmän kuin pelkästään kivun poistamista. Säännöllinen kiropraktinen hoito on turvallinen ja terveellinen vaihtoehto parantamaan ikääntyvän ihmisen elämänlaatua. Tervetuloa Uudenmaan kiropraktikkokeskukseen.

 Kirjoittaja on Kalle Hietanen, Uudenmaan Kiropraktikkokeskus.