09 586 4130 (Klaukkala),
050- 304 55 55 (Kerava),
045- 116 1619 (Espoo)
tai ota yhteyttä »

Kiropraktiikka, selkäkivut ja noidannuoli

Selkäkivut 

Selkäkivut ovat varmasti yleisin syy joita kiropraktikko hoitaa. Kipua voi olla missä tahansa selän alueella mutta tyypillisimpiä ovat yläselän eli lapojen välissä sijaitsevat, sekä alaselässä ristiselän alueella olevat säryt. 

Selkäkipu voi olla pistävää, sähköistä, jomottavaa tai jopa kirvelevää. Erilaiset tuntemukset saattavat antaa jo vihjeitä siitä mikä on kivun aiheuttajana.

On myös hyvä muistaa että perimmäinen ongelman aiheuttaja saattaa olla hyvinkin kaukana kuin missä ihminen kipua milloinkin tuntee.

Noidannuoli

Noidannuolella tarkoitetaan äkillistä tai yllätyksellistä kiputilaa mikä saattaa alkaa normaaleja arkirutiineja suorittaessa. Kumarrut poimimaan lattialta tai kurotat pöydältä jotain esinettä ja tunnet selässäsi äkillisen kivun ja sen seurauksena lihasjännityksen.

Mikä saa kehon kontrollin pettämään juuri sillä kyseisellä hetkellä? Jos ajattelemme kumartumista liikkeenä voi se tuntua meistä äkkiseltään hyvin yksinkertaiselta asialta. Jos katsomme pintaa syvemmältä mitä tapahtuu kehomme lihaksistossa ja hermostossamme on asia huomattavasti monimutkaisempaa.

Se vaatii monen lihasryhmän juuri oikea aikaista koordinaatiota ja kontrollia. On hyvin tärkeää, että tietyt lihasryhmät jännittyvät juuri oikealla hetkellä ja samanaikaisesti vastakkaiset lihakset rentoutuvat ja antavat kontrolloidusti periksi. Kaikki tämä vaatii hermostoltamme kontrollia ja koordinointia.

Suurin osa asioista tapahtuu refleksimäisesti eli ilman tiedostettua toimintaa. Näin siis silloin kun kaikki toimivat normaalisti ilman häiriöitä.

Tiedämme varsin hyvin että liikehäiriö esimerkiksi selän nikamien liikeradoissa tai kehon virheasennot aiheuttavat aivojemme kautta väärää liikeinformaatiota lihaksiin jolloin seurauksena saattaa olla väärä liikerata esimerkiksi kumartuessa.

Tämä taas saattaa johtaa äkilliseen selkäkipuun ja lihasten äkilliseen kramppiin alueella.

Moni kärsii toistuvista selkäsäryistä mitkä saattavat saada alkunsa hyvinkin pienistä fyysisistä ponnistuksista.

Kiropraktiikka ja selkäkivut

Kiropraktiikka tunnetusti auttaa monesti hyvinkin nopeasti selkäkipuun mutta kiropraktisen tutkimuksen tarkoitus on selvittää perimmäiset syyt, miksi henkilön selän toiminta on ylipäätänsä epävakaata. Kiropraktiikka tarjoaa hoidollisesti pidempiaikaista parannusta ja vakautta selkäkipuihin.

Yliopistokoulutuksemme tärkein tavoite on taata että olemme selkärangan ja hermoston toimintahäiriöiden asiantuntijoita terveydenhuollossa. Siten voit missä tahansa selkäkipuun liittyvissä asioissa kääntyä huoletta suoraan meidän puoleemme.

Selkäkipuihin liittyviä videoita löydät lisää tältä "selkäkivut ja kiropraktiikka" sivulta.