09 586 4130 (Klaukkala),
050- 304 55 55 (Kerava),
045- 116 1619 (Espoo,
Tero),
040- 662 0211 (Espoo,
Atte)
tai ota yhteyttä »

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Näkemyksiä ja kokemuksia kiropraktisesta hoidosta

finalkuva.png

Silmäni tarttuivat erään kerran paikallislehdessä olleeseen ilmoitukseen paikkakunnallamme järjestettävästä kiropraktista hoitoa käsittelevästä luennosta. Päätin ilmoittautua tilaisuuteen, jonka päätteeksi oli mahdollista varata aika selän tarkempaan kiropraktiseen kuntotutkimukseen jos oli edelleen aiheesta kiinnostunut.

Kiinnostuin aiheesta koska olen jo seniori-iässä ja minua oli jo muutama vuosikymmen vaivannut lievästä työtapaturmasta seurannut yläselän ajoittainen kipeytyminen. Työterveyslääkärin ja röntgenkuvien perusteella selässä tai selkärangassa ei näkynyt mitään elimellistä vikaa joten lääkäri arvioi vaivan lähtevän selkärankaa ympäröivistä pehmytkudoksista. Näihin yläselän kramppikohtauksiin suositeltiin hoidoksi vain lihaksia rentouttavaa lääkitystä sisäisesti ja selän voitelua kipeästä kohdasta vastaavalla tavalla vaikuttavalla geelillä ulkoisesti.

Vaiva ei kuitenkaan poistunut itsestään ja selkä ”jämähti” seuraavien vuosien aikana keskimäärin muutaman kerran vuodessa josta seurasi noin 1-2 viikkoa kestävä kipukuuri toipumisineen. Tuttavan suosituksesta kokeilin muutaman vuoden myös osteopaattista hoitoa, mutta vaiva ei sillä poistunut tai edes vähentynyt.

Kiropraktisen tutkimuksen alussa tehtiin selkärankaa ympäröivien tukikudosten aktiivisuusmittaus elektromagneettisella ja lämpötila skannauksella. Ennen mittausta en ollut etukäteen maininnut mitään erityisvaivastani ja missä se sijaitsee selässäni vaan ainoastaan että jotain sieltä pitäisi löytyä. Saaduista mittaustuloksista näkyi yksiselitteisesti missä ongelmakohta oli ja mikä oli sen summittainen vaikeusaste.

Lisäksi mittauksissa näkyi ristiselässä oikealla puolella oleva ongelma, joka tosin ei vaivannut muutoin kuin hieman rajoittamalla lantion kiertoliikettä. Tämä vaiva saattoi juontua jo nuoruudessani saamastani kovasta tärskystä ristiselän oikealle puolelle. Mittauksista ilmeni myös ongelmia yläselän vasemmalla puolella jotka olivat ilmeisesti seurannaisheijastumia ristiselän oikeanpuolen ongelmasta.
Sain kiropraktikon hoitosuosituksen jolla kannattaisi aloittaa.Olin aluksi hieman epäileväinen kun ikääkin jo rupesi olemaan ja vaiva olivat näin vanhoja, että tuleeko siitä mitään.

Kiropraktikko sai minut kuitenkin vakuuttuneeksi, että peli ei ole vielä menetetty ja että kannattaisi katsoa kuinka pitkälle hoidoilla päästäisiin. Aluksi hoitokertoja oli tiheämpään ja myöhemmin noin kerran kuukaudessa.

Runsaan puolenvuoden tarkastelujakson jälkeen tehtiin uusintamittaus, jossa todettiin lähes kaikkien kriittisellä alueella olleiden arvojen parantuneen selkeästi. Minulle merkittävin tulos oli kuitenkin että tänä aikana eikä tämän jälkeenkään selkäni ole enää ”jämähtänyt” ja olen säästynyt sitä seuraavista kipuviikoista.

Toisen merkittävän myönteisen kokemuksen kiropraktiikasta olemme todenneet yhdessä partnerini kanssa kilpatanssiharrastuksessamme. Etenkin ns vakiotanssien (valssi, tango, fokstrot …) harjoittelussa tanssiasennosta johtuen, kehon oikea ja vasen puolisko rasittuvat eri tavoin, josta ajan saatossa seuraa kehoon vääjäämättä vinoumia, jotka tässä iässä eivät välttämättä poistu itsestään.

Valitettavasti tämä taitaa olla aika yleinen ilmiö monen muunkin liikuntaharrastuksen kohdalla johon sen harrastajien kannattaisi kiinnittää erityistä huomiota. Tämä onkin merkittävin syy miksi nykyään käymme säännöllisesti n. kerran kuukaudessa tarkistuttamassa molempien selät ja saamassa mahdolliset tarpeelliset korjaukset, jotta voimme huoletta keskittyä harrastukseemme pelkäämättä koko ajan selän puolesta.

Latinalaisrytmeissä (samba, rumba, cha, cha …) koin myös iloisen yllätyksen tänä syksynä (2016) kun huomasin että nythän se lantio kiertyykin sinne oikealle aivan eri tavoin kuin aikaisemmin. Johtuiko se vain harjoittelusta vai kiropraktisesta käsittelystä on vaikea mennä sanomaan, mutta uskon että kiropraktiikka on tässä yhteydessä toiminut vähintäänkin hyvänä katalysaattorina auttamassa kehoani parantamaan itsensä.

Olemme myös saaneet selkeät ja helposti suoritettavat liikesarjaohjeet, joilla varmistamme selkärangan liikelaajuuksien toimivuuden kaikissa kolmessa suunnassa. Nämä liikesarjat teemme aina ennen varsinaisia tanssiharjoituksia. Siten varmistamme ettei harjoituksissa synny ikäviä yllätyksiä selän kanssa.
Toistaiseksi en ole kokenut kiropraktisista hoidoista mitään kielteistä ellei oteta lukuun että se ei ole mitään ilmaista toimintaa.

Suhteutettuna kuitenkin niihin säästyneisiin kipuviikkoihin, joita aikaisemmin kärsin, on tämä ollut mielestäni edelleenkin kannattava investointi omaan terveyteeni. Lisäksi olo tuntuu selän osalta kuin joskus nuorena vaikka ikä lähentelee jo seitsemääkymmentä.

Terveisin: kaksi iloista tanssijaa vuosimallia 1949.

Katso video

Anne: Eroon selkäkivuista - jo ensimmäisellä käynniä!

Katso video

Henje: Kiropraktiikasta apua hengitysvaikeuksiin

Katso video

Annele: Kiropraktiikasta selkäkipujen selättäjä

Katso video

Hanna-Leena: Kiropraktiikan monet hyödyt

Katso video

Rane: Kiropratiikalla liikkuvuutta, energiaa ja parempi näkö!:

Katso video

Mikko: Kiropraktiikasta apua niska-hartiavaivoihin

Katso video

Paavo: kiropraktiikka ja alaselkäkivut

Katso video

Henri: Kiropraktikka ja golf

Katso video

Heidi: Kiropraktiikasta apua kuntosaliharjoitteluun

Katso video

Lotta: Kiropraktiikasta apua selkäkipuun