09 586 4130 (Klaukkala),
050- 304 55 55 (Kerava),
045- 116 1619 (Espoo)
tai ota yhteyttä »

Koulutettu kiropraktikko

Koulutettu kiropraktikko
Suomessa ei ole alan koulutusta joten kiropraktikko on suorittanut ulkomailla korkeakoulututkinnon, joka vaatii neljästä kuuteen vuotta täysipäiväistä opiskelua.

Koulutuksen esivaihe vastaa lääkärikoulutuksen vaatimuksia. Esimerkiksi Tanskassa Odensen yliopistossa kiropraktiikan opiskelu tapahtuu kolmen ensimmäisen vuoden aikana yhdessä lääketieteen opiskelijoiden kanssa.

Myöhemmin opiskeluun tulevat perusaineiden (anatomia, fysiologia ja patologia) lisäksi myös mukaan radiologia ja neurologia. Käytännössä tämä tarkoittaa vahvaa osaamista niin röntgen- kuin magneettikuvien tulkitsemisessa, sekä vahvaa osaamista erilaisten neurologisten vaivojen tutkimisessa ja niiden hoitamisessa. Tutkintoon vaaditaan lopputyön ohella myös vuoden mittainen klinikkaharjoittelu.

Koulutuksen tärkeänä osana on myös tavallisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen manuaaliset hoidot, mikä antaa vahvan tietotaidon esimerkiksi erilaisten selkään liittyvien ongelmien hoidossa. Kiropraktikolla on valmiudet erotusdiagnoosin tekemiseen ja selvittää hoidon mahdolliset vasta-aiheet.

Koulutettu kiropraktikko voi hoitaa potilasta ilman lääkärin lähetettä. Kiropraktikko on Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen (nykyinen Valvira) rekisteröimä ja valvoma ammattinimike, jota saa käyttää vain kansainvälisen Doctor of Chiropractic (D.C.) –tutkinnon Council on Chiropractic Education (CCE)–akreditoidussa koulussa suorittanut henkilö.

Koulutetut kiropraktikot ovat manipulaatiohoitoihin erikoistuneista ammattiryhmistä ainoita, joilla on hoidon suorittamiseen tähtäävä yliopistotutkinto ja WHO:n (World Health Organization - Maailman Terveysjärjestö) virallinen hyväksyntä.

Lue kiropraktiikasta hoitomuotona>