09 586 4130 (Klaukkala),
050- 304 55 55 (Kerava),
045- 116 1619 (Espoo)
tai ota yhteyttä »

Kiropraktiikka blogi

Kiropraktikko Ville Heino: Kiropraktiikka vaikuttaa koko kehon toimintaan »


Kukaan ei ole liian vanha hyötyäkseen kiropraktisesta hoidosta »


Kiropraktikko Kalle Hietanen: Kiropraktiikka ja golf »


Kiropraktiikka ja migreeni: Kiropraktikko voi auttaa »


Kiropraktikko Tero Nikulainen: Mihin olet valmis terveytesi puolesta? »


Niska- hartiakivut ja kiropraktiikka »


Kiropraktikko vastaa: Miten eroon niskakyhmystä? »


Mitä on kiropraktiikka? »


Kiropraktiikasta merkittävää hyötyä selän ja selkärangan hoidossa »


Tenniskyynärpää? Kiropraktikko voi auttaa! »


Kiropraktiikka, pään etukanto ja huonot työasennot »


Kiropraktikko Ville Heino: Kiropraktiikka vaikuttaa koko kehon toimintaan

Kiropraktikko Ville Heino.png

Kiropraktiikalla vaikutus koko kehoon

Kiropraktiikka ei ole tehokasta pelkästään selkäkipujen hoidossa vaan sillä on suuri vaikutus hermoston ja sitä kautta koko kehon toimintaan. Hermoston toiminnan parantuminen vaikuttaa positiivisesti esim. tasapainoon ja muihin sensorimotorisiin toimintoihin jotka ikääntyessä usein heikkenevät.
Kiropraktiikasta voikin olla merkittävää hyötyä ikäihmisten hoidossa. Tutkimuksessa havaittiin, että kiropraktiikka voi parantaa ikäihmisten sensorimotorista toimintaa ja täten mahdollisesti vähentää kaatumisia sekä parantaa elämänlaatua!

Hoitotekniikat sovelletaan aina potilaan kuntoon ja ikään sopiviksi ja tehokkaiksi. Kiropraktiikka on tehokasta ja turvallista hoitoa ikään katsomatta!

Tutkimus:
Vuonna 2016 julkaistussa tutkimuksessa tutkittiin 12 viikon kiropraktisen hoitojakson tehokkuutta sensorimotoriseen toimintaan ja elämänlaatuun ikäihmisillä (>65v). 12 viikon hoidon jälkeen nilkan asentotuntoaisti, astumis reaktioaika sekä monisensorisen toiminnan testien tulokset paranivat huomattavasti verrattuna kontrolliryhmään. Nämä testit ovat yhteydessä kaatumisriskiin. Myös elämänlaatu parani 12 viikon hoitojakson jälkeen.

Tämä löydös on erittäin merkittävä. Kaatumiset ovat merkittävä kuolinsyy, loukkaantumis ja elämän laatua heikentävä tekijä vanhuksilla. Ikäihmisillä (>65v) kaatumiset aiheuttavat jopa 80% sairaalakäynneistä joiden syy on loukkaantuminen. Kaatumiset ovat myös johtava loukkaantumisperäinen kuolinsyy ikäihmisillä.

Kirjoittaja on kiropraktikko Ville Heino, Uudenmaan Kiropraktikkokeskus

Lähde: Holt KR, Haavik H, Lee AC, Murphy B, Elley CR. Effectiveness of Chiropractic Care to Improve Sensorimotor Function Associated With Falls Risk in Older People: A Randomized Controlled Trial. J Manipulative Physiol Ther. 2016 May;39(4):267-78. doi: 10.1016/j.jmpt.2016.02.003. Epub 2016 Apr 2.